Seksuelle overgreb

Et ønske om hjælp

FN beskrev krigen i Den Demokratiske Republik Congo som den største humanitære katastrofe siden 2. verdenskrig. Siden tragedierne i den første og anden congolesiske krig har niveauet af vold, samt seksuelle overgreb, været skyhøjt. I perioden 2010 – 2013 blev der, ifølge en FN-rapport, begået mere end 3600 seksuelle overgreb i DR Congo, hvor hovedparten af disse overgreb var imod kvinder i det østlige Congo. Derudover er også 906 børn og 81 mænd blevet udsat for seksuelle overgreb i perioden. Ifølge RTBF, en belgisk tv-kanal, bliver der stadig begået omkring 1152 voldtægter om dagen i DR Congo. Det svarer til 48 voldtægter i timen. 

FN-rapporten påpeger desuden, at voldtægterne foregår systematisk og fungerer som et våben til krigsførelse, og som en måde hvorpå man kan skræmme lokalsamfundet eller straffe civile for at samarbejde med konkurrenter.

På baggrund af de tusindvis af årlige seksuelle overgreb opfordrede FN i 2014 Den Demokratiske Republik Congos regering til at gribe ind og beskytte ofrene, samt sørge for, at overgrebsmændene bliver retsforfulgt korrekt. Selvom antallet af statslige anklagere er steget i Den Demokratiske Republik Congo, er der dog stadig langt igen, før retsforfølgelsen af seksualforbrydere fungerer optimalt.

For at hjælpe de kvinder, som er blevet udsat for overgreb, ønsker vi at selvstændiggøre dem igennem et projekt om iværksætteri og mikrofinansiering. I byen Beni lærer de kvindelige ofre for seksuelle overgreb at skabe og opretholde indkomstskabende aktiviteter. På den måde hjælper selvstændighedsprojektet kvinderne til at stå på egne ben og skabe en stabil indkomst for dem selv.

Din donation gør en forskel

Vælger du at støtte voldtægtsramte kvinder i Den Demokratiske Republik Congo, er du med til at finansiere en teoretisk og praktisk læring, som gør det muligt for kvinderne at starte egen virksomhed på gode, fornuftige betingelser.
Kvinderne får de psykiske og mentale redskaber, som de behøver for at kunne opretholde selvstændighed og udnytte deres kompetencer både fagligt og socialt. De bliver udfordret, finder tillid i deres netværk og får et nyk op på selvværdet, så det også skinner ud til resten af den congolesiske befolkning.

Den succes som kvinderne opnår, hjælper dem og deres familie ud af fattigdommen og reducerer stigmatiseringen af kvinder, som har været udsat for seksuelle overgreb. Kvinderne fremstår som både stærke og selvstændige rollemodeller. De sender på den måde et signal til andre voldsramte kvinder om, at det er muligt at genopbygge både et godt socialt samliv med sin familie og skabe sig en stabil økonomisk indkomst. Dette på trods af de uoverskuelige og systematiske uretfærdigheder, som kvinderne har været udsat for i mange år – og som de stadig er eksponenter for i dag.

Doner til SRhope

Du kan donere penge til Scandinavia Restore Hope på følgende måder.

Mobilpay

Ønsker du at doner via MobilePay skal det gøres til nummer: 40 23 83 60

Paypal

Doner med credit card via PayPal: klik på knappen her under

Bankoverførelse

Reg nr.: 9331
Konto nr.: 0010407508