I Danmark er albinisme ikke et særligt udbredt fænomen. Behandlingen af sygdommen, samt livet med albinisme, kan i de fleste tilfælde, set i forhold til en afrikaner med samme lidelse, virke ganske overkommeligt.

I Afrika er der flere årsager til, at albinoer bliver forfulgt og lever i frygt. I størstedelen af Afrika hersker der en altoverskyggende tro på heksekunst. Heksedoktorer benytter bestemte lemmer og kropsdele fra albinoer som ingredienser i ritualer og i fremstilling af magiske eliksirer og remedier. Indenfor heksekunsten i Afrika er man af den overbevisning, at disse magiske eliksirer og remedier bringer lykke og velstand. Omvendt mener man nogle steder i Afrika, at personer med albinisme er ’forbandede’ og bringer ulykke. Der er fædre til albinoer, som mistænker moderen for at have været utro med en hvid mand. Andre er af den overbevisning, at albinobarnet er et genfærd af en europæisk kolonist. Ofte er babyer med albinisme uønskede og ses som et dårligt tegn. Derfor er barnemord hyppigt hos afrikanske børn med albinisme.

Det er ikke svært at forestille sig, hvordan afrikanere med albinisme lever i frygt. De modtager ikke hjælp til bekæmpelse af sygdommen, men må derimod altid skal være opmærksom på deres omgivelser for ikke at blive forfulgt eller pågrebet. 

Det er svært at hjælpe albinoer i Afrika, da langt størstedelen af befolkningen på det afrikanske kontinent stadig tror på heksekunsten. For at gøre livet nemmere og mindre stressende for afrikanske albinoer, kan man dog bruge oplysning til den generelle befolkning om albinisme, som grundlag for en bredere forståelse af sygdommen. Derudover har man brug for muligheden for at kunne søge hjælp, hvis man selv eller en i familien er ramt af albinisme.

Scandinavia Restore Hope giver dig muligheden for at støtte og hjælpe afrikanske børn med albinisme til en normal hverdag uden forfølgelse og isolation. Vi støtter fem familier med albinobørn. Her sørger vi for at lave aftaler med skoler og hospitaler, så der kan etableres undervisning for børnene, og familierne kan få medicin og lægehjælp. Vi hjælper dem også økonomisk, så de kan få mad og vand samt nogle bedre leveforhold.
Vi kan ikke redde hele verden, men vi kan gøre en forskel – og albinoerne har brug for at vi gøre en forskel.