I Danmark er albinisme ikke et særligt udbredt fænomen, og behandlingen af sygdommen samt livet med albinisme kan i de fleste tilfælde, set i forhold til en afrikaner med samme lidelse, virke ganske overkommeligt.

I Afrika er der flere årsager til at albinoer bliver forfulgt og lever i frygt. For det første hersker der i størstedelen af Afrika en altoverskyggende tro på heksekunst, hvor heksedoktorer benytter bestemte lemmer og kropsdele fra albinoer som ingredienser i ritualer, for eksempel til fremstilling af magiske eliksirer og remedier. Man mener at disse magiske eliksirer og remedier bringer lykke og velstand til de som anvender dem. Samtidig kan frygten begrundes omvendt, da man nogle steder i Afrika mener, at personer med albinisme er ’forbandede’ og bringer ulykke. Ikke mindst er der fædre til albinoer, som mistænker moderen for at have været utro med en hvid mand, eller hvor albinobarnet anses som et genfærd af en europæisk kolonist. Ofte er babyer med albinisme set som et dårligt tegn og som uønsket, hvorfor barnemord er hyppigt hos afrikanske børn med albinisme.

Det er derfor ikke svært at forestille sig hvordan afrikanere med albinisme lever i frygt, uden at modtage hjælp til bekæmpelse af sygdommen – men derimod altid skal være opmærksom på sine omgivelser, for ikke at blive forfulgt eller pågrebet.

Det er svært at hjælpe albinoer i Afrika, da langt størstedelen af befolkningen på det afrikanske kontinent stadig tror på heksekunsten. For at gøre livet nemmere og mindre stressende for afrikanske albinoer, kan man dog bruge oplysning til den generelle befolkning om albinisme, som grundlag for en bredere forståelse for personer ramt af sygdommen. Derudover har man brug for muligheden for at kunne søge hjælp, hvis man selv eller en i familien er ramt af albinisme.

Scandinavian Restore Hope giver dig muligheden for at støtte og dermed hjælpe afrikanske børn med albinisme til en normal hverdag uden forfølgelse og isolation. Vi støtter fem familier med albinobørn. Her sørger vi for at lave aftaler med skoler og hospitaler, så der kan etableres undervisning for børnene og familierne kan få medicin og lægehjælp. Vi hjælper dem også økonomisk, så de kan få mad og vand samt nogle bedre leveforhold.